- Komerční sdělení -finance
DomůRady a NávodyHovězí maso recepty: Glazírovaná hovězí líčka

Hovězí maso recepty: Glazírovaná hovězí líčka

Máte rádi recepty, kde použijete hovězí maso? Hovězí maso je biologicky velmi hodnotné. Má vysoký obsah esenciálních aminokyselin, železa a vitamínu B2. Pojďte s námi do kuchyně a připravme si společně tuto delikatesu. Ocení ji celá rodina.

Ingredience: 4 porce / 180 min.
1 kg hovězích líček
(asi 4 kusy)
2 mrkve, 1 petržel
1 stonkový celer, 2 cibule
5 kuliček nového pepře
10 kuliček černého pepře
4 ks bobkového listu
4 větvičky tymiánu
0,5 l červeného vína
3 PL rajčatového protlaku
2 PL švestkové povidla
1 hlávku česneku
sůl, pepř
1,5 kg brambor
300 ml smetany 33%
1 muškátový ořech
2 vajíčka, 125 g másla
1 větvičku čerstvého kopru
1 citron, 3 PL cukru, 1dl oleje
0,5 l mléka, 3 PL hladké mouky
2 PL krystalového cukru
1 l vývaru (můžeme nahradit teplou vodou)

hovězí maso recepty
hovězí maso recepty

Hovězí maso recepty / Postup:
Líčka důkladně očistíme od blan a mastných částí. Do hrnce dáme polovinu oleje, nadrobno nakrájenou a očištěnou zeleninu, včetně na čtvrtě nakrájené neloupané cibule a celých stroužků česneku (i se slupkami). Přidáme holé stonky z tymiánu a bobkový list. Restujeme cca 5 minut na prudkém ohni. Přidáme blány a mastné části masa a opět restujeme cca 5 minut. Přidáme přetlak a povidla. Podlijeme červeným vínem, necháme odpařit a zalijeme vývarem. Líčka grilujeme na oleji cca 2 minuty z každé strany, aby se zatáhla. Přendáme do hrnce se zeleninou a na mírném ohni pokračujeme ve vaření dalších cca 40 minut. Hovězí maso z hrnce přendáme do nádoby. Uvařenou šťávu přes jemné sítko propasírujeme do připravené nádoby s líčky. Na mírném ohni líčka glazujeme – opakovaně přeléváme šťávou, ve které se vaří. Postup opakujeme, dokud šťáva nezhoustne na konzistenci sirupu.

Gratinované brambory: Do mísy rozbijeme vajíčka, přidáme smetanu, 2dl ​​mléka, tymián, nastrouhaný muškátový ořech, sůl, pepř. Plátky brambor po vrstvách uložíme do mísy a zalijeme. Dáme do trouby na 140 ° C a zapékáme cca 40 minut.

Velouté: Na pánvi rozpustíme 50g másla, přidáme mouku a cca 2 minuty osmahneme. Za stálého míchání přidáme 2 až 3 dl mléka. Vymačkáme citrón, osolíme, opepříme a ocukríme. Za občasného míchání vaříme cca 10 minut na mírném ohni. Stonky kopru vyjmeme, přidáme najemno nakrájený kopr, dochutíme a vymixujeme ručním mixérem do pěny.

zeny

Mohlo by Vás zajímat

PR článek